[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه های نشریه::
مقالات در دست انتشار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جلد 14 - ::
جلد 14 - صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه توسعه توانمندسازی آموزش بالینی و اخلاق حرفه ای دانشجویان مامایی در بلوک های زایمانی مبتنی بر روش Near peer shadowing
مینا گالشی ، ندا احمدزاده توری*
مرکز تحقیقات تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت (SDH)، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
چکیده:   (23 مشاهده)
سابقه و هدف: آموزش بالینی نقش مهمی در رشد مهارتهای حرفه ای و مهارتهای تکنیکی و غیرتکنیکی فراگیران در حوزه علوم پزشکی دارد. از آنجایی که در فرآیند آموزش بالینی، تمرکز اصلی بر بیماران است، حساسیت طراحی آموزشی و اجرای اثربخش آن از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین، در پاسخ به حل مشکلات آموزشی موجود، برای دانشجویان مامایی فرآیند Near-Peer Shadowing با هدف ارزشیابی عملکرد دانشجویان ﻣاﻣایی در بلوکهای زایمان یکی از ﻣراکز آﻣوزشی و درﻣانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل در سال ۱۴۰۲طراحی و اجرا شد.
مواد و روش ها: این مطالعه یک ارزیابی آموزشی نیمه تجربی مقطعی است که بر روی ۵۰ دانشجوی کارشناسی مامایی انجام شد. به منظور انتخاب بهتر Shadower ها، دانشجویان بر اساس معدل و فعالیت های کلاسی انتخاب شدند. پرسشنامه عملکرد اخلاق حرفه ای و برگ ارزیابی دانشجویان از شیوه تدریس قبل و بعد از مداخله توسط Shadowee  ها تکمیل و ارزیابی و مقایسه شد.تجزیه و تحلیل‌های آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS Statistics ۲۶ برای ویندوز (شرکتIBM ) انجام شد. سطح معنی‌داری ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین نمرات میزان رعایت اخلاق حرفه ای بعد از استفاده از روش حاضر افزایش معناداری داشت (۰۰۱/۰>P). میانگین نمرات ادراک برای همه حیطه ها برای تدریس همتا (Near-Peer Shadowing) از نمرات متناظر برای تدریس به روش رایج (پس از آزمون) بصورت معناداری در تمامی حیطه ها بیشتر بود، همچنین میانگین نمرات امتحان و پس آزمون برای تدریس همتا به طور معنی داری بیشتر از نمرات مربوطه برای تدریس سخنرانی بود (۰۰۱/۰>P). میانگین نمرات کل پیش آزمون و پس آزمون به ترتیب ۰۹/۸±۴۰/۳۵ و ۴۰/۳±۲۶/۷۲ بود. سطح تشخیص شغل پیش آزمون و پس آزمون قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری داشت (۰۰۱/۰>P).
 نتیجه گیری: یکی از استراتژیهای رایج جهت ارتقاء توانمندیهای حرفه ای ماماها، فراهم سازی فرصتهایی جهت مواجهه زودرس دانشجویان در بستر بالین است. از جمله برنامه هایی که می توان به منظور فراهم آوردن تجارب زودرس بالینی و افزایش مشارکت دانشجویان در فرایند یادگیری از آن استفاده نمود، برنامه آموزشی Near-Peer Shadowing می باشد.
واژه‌های کلیدی: توانمندسازی، اخلاق حرفه ای، بلوک های زایمانی
متن کامل [PDF 549 kb]   (5 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1404/3/18 | پذیرش: 1404/4/10 | انتشار: 1404/1/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Galeshi M, Ahmadzadeh-Tori N. Design, implementation, and evaluation of the development of clinical educational empowerment and professional ethics of midwifery students in labor blocks based on the Near peer shadowing method. mededj 2025; 14
URL: http://mededj.ir/article-1-543-fa.html

گالشی مینا، احمدزاده توری ندا. طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه توسعه توانمندسازی آموزش بالینی و اخلاق حرفه ای دانشجویان مامایی در بلوک های زایمانی مبتنی بر روش Near peer shadowing. مجله آموزش پزشکی. 1404; 14 ()

URL: http://mededj.ir/article-1-543-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 14 - برگشت به فهرست نسخه ها
مجله آموزش پزشکی Medical Education Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4714
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial (CC BY-NC)