مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
چکیده: (8970 مشاهده)
سابقه و هدف: رضایت دانشجویان به عنوان ارکان اصلی دانشگاه باعث افزایش کارایی شده و باید در صدر برنامهریزیهای آموزشی قرار گیرد. رضایتمندی دانشجویان نشانگر مؤثر بودن تمام حیطههای آموزشی از لحاظ علمی، عملی بوده و به مجموعهای از احساسات سازگار و ناسازگار فرد نسبت به رشته تحصیلی اطلاق می شود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی ـ مقطعی در نیمسال دوم 90-89، به روش سرشماری ،پرسشنامهای پژوهشگر ساخته که روایی و پایایی آن تأیید شده بود، بین 160 دانشجو در مقطع بالینی و علوم پایه توزیع شد. سؤالات شامل دو بخش زمینهای و مرتبط با رضایتمندی بود. سؤالات رضایتمندی در زمینه علل انتخاب رشته و علل علاقهمندی به رشته بوده و به روش 5 درجهای لیکرت طراحی شد. نتایج به آنالیزهای آماری تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها: 91/3% دانشجویان مطرح کردند که در صورت شرکت مجدد در کنکور سراسری رشته دندانپزشکی را انتخاب میکردند. بیشترین علل انتخاب رشته، برتر بودن آن در سطح دانشگاهی بود. شایعترین و ناشایعترین علل رضایتمندی موقعیت اجتماعی و تشویق سیستم آموزشی بود. بیشترین میزان رضایتمندی، در دوران علوم پایه مشاهده شد.
نتیجه گیری: دانشجویان در مقطع بالینی نسبت به علوم پایه رضایتمندی کمتری نسبت به رشته تحصیلی خود داشتند که نیاز به کمی تأمل و بررسی دارد. نقش دانشگاه و تشویق سیستم آموزشی تأثیر کمی در رضایتمندی داشته که بررسی بیشتری را میطلبد.
Seifi S, Sum S. Comparison of dental students consent towards their educational line in clinical and basic science course. mededj 2015; 3 (2) :38-45 URL: http://mededj.ir/article-1-139-fa.html
سیفی صفورا، سام شیما. مقایسه میزان رضایتمندی دانشجویان دندانپزشکی نسبت به رشته تحصیلی خود در مقطع علوم پایه و بالینی. مجله آموزش پزشکی. 1394; 3 (2) :38-45