[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه های نشریه::
مقالات در دست انتشار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جلد 14 - ::
جلد 14 - صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان آگاهی دندان پزشکان و دانشجویان سال آخر دندان پزشکی بابل از زمان مناسب درمان های ارتودنسی
صبا ذوالفقاری ، صدیقه شیخ زاده* ، مریم جوهری ، رضا قربانی پور ، علی بیژنی
مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت دهان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
چکیده:   (27 مشاهده)
سابقه و هدف: ارجاع به موقع و درمان در زمان مناسب بیماران با مشکلات فکی می‌تواند از صرف هزینه و زمان اضافی بیمار و درمانگر جلوگیری کند. آگاهی از زمان مناسب ارجاع و شروع درمان‌های ارتودنسی می‌تواند به متخصص کمک کند از پتانسیل رشدی فکی بیمار بهترین استفاده را ببرد و از بدتر شدن ناهنجاری صورتی-فکی بیمار ممانعت کند. این مطالعه با هدف تعیین آگاهی دندان پزشکان و دانشجویان دندان پزشکی سال آخر شهر بابل از زمان مناسب درمان های ارتودنسی انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، ۱۷۱ نفر (۶۰ دانشجوی دندانپزشکی سال آخر، ۴۳ دندان پزشک عمومی، ۳۰ دستیار تخصصی و ۳۸ دندانپزشک متخصص غیر ارتودنسی) به پرسشنامه ۲۳ سوالی در زمینه‌ی زمان مناسب مداخله‌های ارتودنسی و جراحی و نحوه مدیریت مشکلات فکی پاسخ دادند. داده ها با بکارگیری آزمون T-test، ANOVA یک طرفه، Chi Square در سطح معنی داری ۰۵/۰ با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ورژن ۲۰ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها:میانگین نمره آگاهی کسب شده میان کل گروه ها، ۳۳/۱۲ با انحراف معیار ۶۶/۳ بود که متوسط ارزیابی می شود. دستیاران تخصصی بالاترین نمره آگاهی (۰۶/۱۴) را کسب نمودند. دندانپزشکان متخصص، دندانپزشکان عمومی و دانشجویان به ترتیب نمرات ۳۷/۱۳، ۰۲/۱۲ و ۰۶/۱۱ به دست اوردند. سطح آگاهی دانشجویان به طرز معنی داری از دستیاران و متخصصان پایینتر بود (۰۰۱/۰<P) و زنان به­صورت معنی داری نمره بالاتری از مردان کسب نمودند (۰۵/۰<P).
 نتیجه گیری: میزان آگاهی دندان پزشکان، در حد متوسطی ارزیابی شد.
واژه‌های کلیدی: ارتودنسی، دندانپزشکی، آگاهی
متن کامل [PDF 606 kb]   (27 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1404/2/22 | پذیرش: 1404/4/22 | انتشار: 1404/1/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


ذوالفقاری صبا، شیخ زاده صدیقه، جوهری مریم، قربانی پور رضا، بیژنی علی. بررسی میزان آگاهی دندان پزشکان و دانشجویان سال آخر دندان پزشکی بابل از زمان مناسب درمان های ارتودنسی. مجله آموزش پزشکی. 1404; 14 ()

URL: http://mededj.ir/article-1-536-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 14 - برگشت به فهرست نسخه ها
مجله آموزش پزشکی Medical Education Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4718
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial (CC BY-NC)