فروتن آرزو، قربانی پور رضا، سید مجیدی سید علی. بررسی میزان استفاده از گوشیهای هوشمند توسط دانشجویان دانشکده دندانپزشکی در سال 1402. مجله آموزش پزشکی. 1403; 13
() URL: http://mededj.ir/article-1-504-fa.html
چکیده: (1736 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده افراد جامعه از گوشی های هوشمند، مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان استفاده از گوشی های هوشمند توسط دانشجویان دانشکده دندانپزشکی بابل در سال 1402 انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی_تحلیلی، 183 دانشجوی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل شرکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه ای بود که به بررسی جنبه های مختلف استفاده از گوشی های هوشمند می پرداخت. میزان بکارگیری گوشی های هوشمند برای استفاده عمومی، اهداف آموزشی و نگرش دانشجویان درباره ی استفاده از گوشی های هوشمند در جهت اهداف آموزشی به تفکیک جنسیت و مقطع تحصیلی توسط نرم افزار SPSS نسخه 26 و آزمون T نمونه های مستقل در سطح معنی داری 05/0 مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که همه ی شرکت کنندگان به اینترنت و گوشی هوشمند دسترسی داشتند و درصد بالایی از دانشجویان از گوشی های خود در جهت اهداف آموزشی استفاده می کردند. 53% از دانشجویان از اپلیکیشن های آموزشی استفاده می کردند. بیشترین مکان استفاده از گوشی های هوشمند جهت اهداف آموزشی، خانه یا خوابگاه بود. همچنین، بیشترین میزان استفاده از شبکه های اجتماعی برای اهداف آموزشی تلگرام و یوتیوب یا آپارات بود. علاوه بر این، نگرش دانشجویان نسبت به استفاده از گوشی های هوشمند در فرایند یادگیری به طور کلی مثبت بود؛ تفاوت آماری معنی داری در نگرش دانشجویان نسبت به استفاده از گوشی های هوشمند بین دو جنس و همچنین بین دانشجویان دوره های مختلف تحصیلی دیده نشد.
نتیجه گیری: این پژوهش نشان می دهد که دانشجویان از گوشی های هوشمند در جهت اهداف آموزشی استفاده کرده و ابزارهای دیجیتال به عنوان بخشی از آموزش مدرن مورد توجه قرار گرفته اند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1403/6/8 | پذیرش: 1403/7/11 | انتشار: 1403/1/15