سابقهو هدف:یکی از چالشیترین موضوعات خصوصاً در زمان پاندمی کرونا، همکاریهای بینرشتهای در بالین و تجارب کسبشده بهواسطه آن بود. هدف از مطالعه حاضر تبیین تجارب همکاری میانرشتهای بالینی (تیمتشخیصی، درمانی و مراقبتی) در بحران کرونا در بیمارستان دی تهران بود. مواد و روشها:این مطالعه بهصورت کیفی نیمه ساختاریافته در سال 1402، بر روی 14 تن از پرستاران، پزشکان، پیراپزشکان و کارشناسان آزمایشگاه بیمارستان دی تهران به روش هدفمند و گلوله برفی انتخاب و مصاحبه افراد انجام شد و درنهایت با استفاده از روش کلارک بروان تحلیل انجام گرفت. مدتزمان کل مصاحبهها 7 ساعت، 24 دقیقه و با استفاده از Reflective journal و همچنین تعاملات با استاد راهنما کدگذاری انجام و در نرمافزار MAX Q DA 2020 تحلیل شد. روایی و پایایی مطالعه حاضر نیز در چهار محور مقبولیت، همسانی، تأیید پذیری و انتقالپذیری تا رسیدن به اشباع ادامه داده شد. یافتهها:تعداد 227 کد اولیه بهدستآمده بازنگری و تعداد 96 مضمون پایه، 13 مضمون سازمان دهنده و 3 مضمون فراگیر به دست آمد که شامل (تجربه و خرد جمعی در همکاری بینرشتهای، چالشها و تعارضات بینرشتهای، پیشبینی و هدفگذاری مسیر) بود. نتیجهگیری: پژوهش حاضر نشان داده که نیاز به تعریف نقشهای جدیدی در کادر درمان بوده تا باعث بهبود راندمان درمان و افزایش همکاریهای بینرشتهای شده و به علت سرعت پیشرفت بیماری نیز تأخیر درروند درمان جایز نیست. برای تصمیمگیری مدل آبشاری از بالا به پایین پیشنهاد شد.
Rahmatinejad M, Khoshgoftar Z, Bana Derakhshan H. Explaining the experiences of clinical interdisciplinary cooperation (diagnostic, treatment and care team) in the Corona crisis in Tehran's Day Hospital.. mededj 2024; 13 URL: http://mededj.ir/article-1-476-fa.html
رحمتی نژاد مریم، خوشگفتار زهره، بنادرخشان همایون. تبیین تجارب همکاری میانرشتهای بالینی ( تیم تشخیصی ، درمانی و مراقبتی ) در بحران کرونا در بیمارستان دی تهران. مجله آموزش پزشکی. 1403; 13 ()