مریم قائمی امیری، زینب غلام نیا شیروانی، زینب حسینی مطلق،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده
سابقه و هدف: با توجه بهضرورت استفاده از آموزش مجازی در دوران همهگیری کوید-۱۹ ، نیاز به انجام مطالعات پژوهشی بهمنظور ارزیابی اثربخشی روشهای مختلف ارائه آموزش مجازی و بررسی آن در رشتههای مختلف علوم پزشکی میباشد. با توجه به راهاندازی سامانه آموزش مجازی نوید و لزوم استفاده از این سامانه برای اساتید و دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی، در این مطالعه بر آن شدیم تا اثربخشی استفاده از این سامانه را از دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل را ارزیابی کنیم.
مواد و روشها: در این مطالعه تعداد ۷۰ عضو هیات علمی و تعداد ۱۰۱دانشجو دانشکده پزشکی بهصورت داوطلبانه شرکت نمودند. دو پرسشنامه محقق ساخته که روایی محتوایی آن توسط هشت تن از پنل خبرگان حوزه آموزش بررسی گردید و پایایی پرسشنامه نیز به روش آلفای کرونباخ به میزان ۷۵/۰ برای پرسشنامه اساتید و میزان ۸۰/۰برای پرسشنامه دانشجویان گزارش گردید. تجزیهوتحلیل دادههای جمعآوریشده با نرمافزار SPSS نسخه ۲۲ و استفاده از آزمونهای آمار توصیفی، رگرسیون و تی تست صورت گرفت.
یافتهها: نمره حیطههای مختلف در هردو پرسشنامه اساتید و دانشجویان خوب و قابلقبول میباشد. میان متغیرهای پرسشنامه اساتید(تسلط به رایانه، نگرش اساتید نسبت به آموزش مجازی و رضایت اساتید از سامانه آموزش مجازی) همبستگی مثبت وجود دارد. در پرسشنامه دانشجویان فقط میان دو متغیر (میزان رضایت دانشجویان از سامانه آموزش مجازی نوید و نگرش دانشجویان نسبت به آموزش مجازی) همبستگی مثبت باقدرت ۳۴۴/۰ وجود دارد.
نتیجهگیری: با توجه به مزایا، اثربخشی و مقبولیت آموزش مجازی در سامانه نوید میتوان این روش را برای آموزش در دانشگاههای علوم پزشکی توصیه کرد.