[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه های نشریه::
مقالات در دست انتشار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای سراوانی

محمد سارانی، سلیمان سراوانی، مریم قائمی امیری،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

سابقه و هدف: برای بهبود وضعیت بهداشتی یک جامعه، علاوه بر ارائه خدمات بهداشتی، مشارکت فعال دریافت کنندگان این خدمات ضروری است و آگاهی مناسب لازمه این مشارکت می باشد. منطقه سیستان از دیرباز بعنوان یکی از کانون های مهم بیماری سل در کشور مطرح بوده است. لذا شناخت نیازهای آموزشی بیماران سلی جهت کنترل دقیق و به موقع بیماری، مستلزم تعیین عوامل موثر بر افزایش آگاهی این بیماران می باشد. مواد و روشها: این پژوهش کیفی به شیوه بحث گروهی متمرکز (FGD) و با مشارکت ۴۸ نفر، که شامل ۴ گروه آقایان و ۴ گروه خانمهای مسلول بوده در ۸ جلسه به انجام رسیده است. به منظور تعیین مشکلات تشخیص، درمان، بیماریابی، برخورد اطرافیان با بیماران سلی، احساس بیماران نسبت به بیماری سل و ارائه راهکارها و راه حلها در مورد کنترل بیماری از نظر بیماران و کارکنان بهداشتی (بهورزان، کاردانان، کارشناسان، مدیران) مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج بدست آمده نشان می دهد که برخورد با بیماران سلی در دو جنس متفاوت بوده، بطوریکه جنس مونث بیشتر در معرض افسردگی و بیماریهای روحی و روانی قرار دارند، همچنین خانواده و اقوام بیماران کمتر با مسلولین ارتباط برقرار می کنند. از طرفی بیماران به دلیل ترس از بدنامی سعی در مخفی نگه داشتن بیماری خود دارند. سوال بی پاسخ در ذهن اکثر بیماران این است که آیا بیماری سل قابل درمان است یا نه؟ همچنین عوامل زیست محیطی، بستر ژنتیکی، فاکتورهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و عدم آگاهی ساکنین منطقه مهمترین مشکلات درک شده توسط پرسنل بهداشتی بوده است. نتیجه گیری: اکثر شرکت کنندگان در این مطالعه بر لزوم آموزش تأکید دارند. لذا بازنگری در محتوای آموزشی و یافتن راه حل های مناسب برای پاسخ دهی به نیازهای فطری بیماران سلی ضروری است.
آقای سلیمان سراوانی، خانم ناهید اسماعیلی، خانم خدیجه رضایی کیخایی، خانم لیلی رضایی کهخایی، خانم زهرا اسماعیلی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: ارزیابی درونی مقدمه‌ای برای بهبود کیفیت است و این ارزیابی اولین مرحله اعتباربخشی تلقی می‌شود که در آن اعضای گروه آموزشی دانشگاه هدف‌های گروه را تصریح و عملکرد آن را مورد قضاوت قرار می‌دهند، سپس نقش خود را بازنگری کرده تا در راه آینده مطلوب، گروه آموزشی با برنامه‌ریزی در اجرای آن گام‌های اولیه را بردارند. مطالعه حاضر با هدف انجام ارزیابی درونی گروه آموزشی پزشکی اجتماعی و تعیین درجه مطلوبیت گروه مذکور به منظور شناسایی نقاط قوت و ضعف و ارائه راهکار‌های لازم جهت پیشرفت و بهبود آن ها انجام شد.
مواد و روش­ها: این مطالعه سال ۱۳۹۹در سطح گروه آموزشی پزشکی اجتماعی شامل مدیرگروه، اعضای هیات علمی و دانشجویان از طریق توزیع پرسشنامه کشوری ارزیابی درونی گروه‌های آموزشی صورت گرفت. سوالات مربوط به پرسشنامه‌ها شامل ۷ عامل، ۲۵ ملاک و ۱۲۵ نشانگر بود و هرکدام از نشانگر‌ها در سه درجه مطلوب، نسبتا مطلوب و نامطلوب درجه‌بندی شدند. در نهایت داده‌ها وارد نرم‌افزار شده و مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین نمرات حاصل از عامل های رسالت اهداف و جایگاه سازمانی،دوره های آموزشی،هیات علمی،دانشجو، راهبرد های یاددهی-یادگیری ، امکانات و تجهیزات آموزشی و پایان نامه و فرصت های مطالعاتی و سمینار ها به ترتیب۵۹/۱، ۵۰/۱، ۳۱/۱، ۵۲/۱، ۹/۱، ۶۲/۱ بود.
نتیجه‌گیری: با عنایت به نتایج حاصله ، وضعیت گروه در بیشتر قسمت ها مطلوب و نسبتا مطلوب بود ولی در بعضی از قسمت ها از کیفیت خوبی برخوردار نبود که باید گروه پزشکی اجتماعی در صدد رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت براید.
 
آقای علیرضا حیدری، زهرا خطیرنامنی، خانم سحر حقیقت، خانم حدیثه سراوانی، خانم مرضیه احمدی، فرزانه براتی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: با توجه به اینکه دانشجویان در طی تحصیل، خدمات آموزشی متنوعی دریافت می‌کنند، دیدگاه آنان از خدمات ارائه‌شده می‌تواند به‌عنوان یکی از مشخصه‌های کیفیت در دانشگاه در نظر گرفته شود. این مطالعه باهدف تعیین کیفیت خدمات آموزشی از دیدگاه دانشجویان دانشکده پرستاری انجام شد.
مواد و روش­ها: یک مطالعه مقطعی در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان با نمونه ۱۶۴ نفری انجام شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، پرسشنامه روا و پایا SERVQUAL بود. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS-۲۳ انجام شد.
یافته‌ها: در هر پنج بعد خدمات آموزشی (ابعاد فیزیکی، تضمین، پاسخگویی، اطمینان و همدلی) بین وضع موجود و مطلوب دانشجویان از کیفیت خدمات آموزشی شکاف منفی وجود داشت. بیشترین میانگین شکاف در بعد همدلی و پاسخگویی (۷۳/۱-) و کمترین میانگین شکاف مربوط به بعد ملموسات (۴۳/۱-) بود. سن دانشجویان با شکاف کیفیت در ابعاد اطمینان (۰۲۸/۰ = P) و همدلی (۰۴۶/۰ = P) ارتباط مستقیم و معناداری داشت. جنس دانشجویان با شکاف کیفیت در کل (۰۰۴/۰ = P) و در ابعاد اطمینان (۰۱۸/۰ = P)، پاسخگویی (۰۰۳/۰ = P)، تضمین (۰۱۳/۰ = P) و همدلی (۰۰۱/۰ = P) و تحصیلات دانشجویان نیز در بعد اطمینان رابطه معناداری داشت (۰۰۱/۰ = P).
نتیجه‌گیری: انتظارات دانشجویان فراتر از ادراک آن‌ها از وضعیت موجود است و در هیچ‌کدام از ابعاد، انتظارات آن‌ها برآورده نشده است. برگزاری دوره‌های آموزشی ارتباطات اثربخش و اخذ بازخورد می‌تواند نقش مؤثری در بهبود کیفیت خدمات آموزشی داشته باشد.


 

صفحه 1 از 1     

مجله آموزش پزشکی Medical Education Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4700
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial (CC BY-NC)