حاتمه بابایی، زهرا گرائیلی، فاطمه اصغر زاده، حسینعلی اصغرنیا،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
سابقه و هدف: با توجه به گستردگی نقش ها و فعالیتهای کارشناسان بهداشت محیط و به دنبال نیازهای آموزشی گسترده کارشناسان برای انجام مسئولیت های مرتبط با این پست سازمانی باید محتوای مطالب آموزشی متناسب با این نقش ها و فعالیتهای حرفه ای طراحی شود. بنابراین هدف این مطالعه بررسی دیدگاه دانش آموختگان رشته کارشناسی مهندسی بهداشت محیط درمورد میزان انطباق سرفصل های دوره با نیازهای شغلی آنان در استان مازندران می باشد.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع توصیفی – مقطعی، سال ۱۳۹۵ در مراکز بهداشتی درمانی شهرستانهای استان مازندران انجام شد. تعداد ۸۰ نفر به روش نمونه گیری خوشه ای از بین کارمندان فارغ التحصیل رشته مهندسی بهداشت محیط، انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. پایایی پرسشنامه بر اساس بررسی همسانی درونی و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ ارزیابی و روایی آن با نظر متخصصان تایید گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS-۲۲ و روش آمار توصیفی (فراوانی، درصد فراوانی) تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: از بین دروس ارائه شده، درس بازرسی و کنترل مواد غذایی (۳/۵۶%) بیشترین کاربرد از نظر محتوا و حیطه مهارتهای عملی را دارد. درس موتور تلمبه ۷۵% و بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آب و فاضلاب ۷۵% کمترین کاربرد را به خود اختصاص داد.
نتیجه گیری: برخی از سرفصل های دروس مقطع کارشناسی رشته مهندسی بهداشت محیط تطابق لازم با نیازهای شغلی دانش آموختگان را ندارند و ضرورت بازنگری در سرفصل های دوره های آموزشی این برنامه درسی به منظور دستیابی به اهداف آموزشی وجود دارد.