سابقه و هدف:با توجه به اهمیت حمایت و مشاوره دانشجویی و با توجه به شرایط کنونی شیوع بیماری و عدم امکان ارائه مشاوره و حمایت حضوری به دانشجو و همچنین نقش موثر حمایت مجازی در ارتقا سیستم حمایتی، مطالعه ی حاضر با هدف طراحی، اجرا و ارزشیابی مشاوره و حمایت دانشجویی مجازی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل اجرا شده است.
مواد و روشها:مشاوره و حمایت مجازی در شبکه های اجتماعی، در دو بخش یعنی تهیه کلیپ های جذاب آموزشی و حمایت های مشاوره ای روحی-انگیزشی و رفتاری صورت گرفت. همچنین مباحث بین رشته ای بیولوژی سلولی در زمینه تفکرات و رفتار سلولی و انسانی توسط مدرس در قالب کتاب های الکترونیک و کلیپ های جذاب طراحی و در فضای مجازی بارگذاری گردید. به منظور ارزشیابی تاثیر مشاوره و حمایت مجازی، از سطح اول و دوم هرم مدیفیه کرک پاتریک استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS21 و با استفاده از آمار توصیفی اجرا شد. یافته ها:سوال "کمک مشاوره و حمایت مجازی به رفع مسائل و مشکلات اجتماعی" بیشترین میانگین± انحراف معیار (3.83±1.16) و سوال "ترجیح روش" کمترین میانگین± انحراف معیار (2.49±1.19) (از 5 امتیاز) را به خود اختصاص دادند. در زمینه مشاوره آموزشی، بیشترین نمره درس بافت شناسی (18.05±1.18) مربوط به دانشجویان رشته شنوایی سنجی و کمترین نمره (14.36±3.16) مربوط به رشته پزشکی بود. نتیجه گیری:حمایت و مشاوره مجازی را بر واکنش و یادگیری دانشجویان علوم پزشکی اثرگذار است و می تواند در شرایط عدم تعامل حضوری، منجر به ارتقا نظام حمایت دانشجویی گردد.
بابازاده سیده زهرا، غلام نیا شیروانی زینب، حسینی مطلق سیده زینب، مرادی زهرا. حمایت دانشجویی به سبک مجازی: راهی جهت ارتقا واکنش و یادگیری در دانشجویان علوم پزشکی. 1. 1399; 9 (1)